Významné úspechy MŠK Žiar nad Hronom na Majstrovstvách Banskobystrického kraja a v Krajskej streleckej lige

Majstrovstvá Banskobystrického kraja v streľbe zo vzduchových zbraní

Majstrovstvá Banskobystrického kraja, ktoré sa konali 3. Marca 2024 vo Zvolenskej Slatine , predstavovali poslednú súťažnú príležitosť pre strelcov z MŠSK Žiar nad Hronom pred blížiacimi sa Majstrovstvami Slovenska. Na tejto kľúčovej udalosti si Róbert Láska vybojoval titul krajského majstra vo vzduchovej puške 40 výstrelov seniori s výsledkom 400,8 bodov. Rostislav Burian získal prvenstvo vo vzduchovej pištoli 40 seniori so skóre 365 bodov, Marianna Grúberová dominovala v kategórii vzduchová pištol 40 seniorky s 348 bodmi, a Filip Šulek zaznamenal osobný rekord 570 bodov v mužskej kategórii vzduchovej pištoli 60 výstrelov.

Výsledky z Krajskej streleckej ligy Banskobystrického kraja 2023/2024

V rámci Krajskej streleckej ligy dosiahli strelci z MŠSK Žiar nad Hronom významné úspechy, ktoré ich perfektne pripravili na národné súťaže:

  • Filip Šulek si udržal vedúce postavenie a vybojoval si prvé miesto v mužskej kategórii vzduchovej pištole na 40 výstrelov s celkovým skóre 1136 bodov.
  • Marianna Grúberová obhájila svoju dominanciu v kategórii seniorky vzduchovej pištole. Získala prvé miesto a opäť potvrdila svoje výnimočné schopnosti v presnej streľbe.
  • Róbert Láska pokračoval vo svojich konzistentných výkonoch a v kategórii seniorov vzduchovej pušky obhájil prvé miesto s výsledkom 1195,6 bodov. Jeho schopnosť udržať vysoký štandard v streľbe mu dáva dobré vyhliadky na úspech na Majstrovstvách Slovenska.
  • Mária Humenná si vybojovala 2. miesto vo vzduchovej pištoli medzi seniorkami.

Nominácie na Majstrovstvá Slovenska

Nominácie na Majstrovstvá Slovenska boli určené na základe výsledkov z celkovej zimnej sezóny 2023/2024 v 1. Slovenskej streleckej lige a extralige. Na majstrovstvá SR boli nominovaní nasledujúci strelci z MŠSK Žiar nad Hronom: Filip Šulek, Róbert Láska, Dušan Majliš, Marianna Grúberová, Marián Grúber, Karol Ihring a Rostislav Burian. Tieto nominácie sú odrazom ich pripravenosti, skúseností a schopností reprezentovať svoj klub na najvyššej úrovni.

Tento tím teraz s napätím očakáva Majstrovstvá Slovenska, kde sa predstavia s cieľom dosiahnuť ďalšie úspechy a potvrdiť svoje postavenie medzi elitou slovenských strelcov. Celá Žiarska strelecká komunita ich podporuje a očakáva, že ich úspechy na krajských majstrovstvách a v lige budú dobrou predzvesťou výkonov na Majstrovstvách Slovenska.