Majstrovstvá Slovenska v streľbe z historických zbraní 2024

Majstrovstvá Slovenska v streľbe z historických zbraní sa konali 21. – 22. septembra 2024 v Sučanoch, na strelnici „Pod brezinou„. Táto významná udalosť sa teší veľkej obľube medzi nadšencami historických zbraní a rok 2024 nebola výnimkou. Súťaž organizoval Slovenský strelecký zväz a Športovo strelecký klub mesta Martin.

Súťažiaci sa patrili v množstvo disciplín, medzi streľbu z perkusných revolverov, pištolí a rôznych typov pušiek. Zaujímavosťou boli unikátne disciplíny ako streľba z kresadlovej pušky, perkusnej zadovky, alebo dokonca z knôtových zbraní.

Medzi všetkými účastníkmi vyniká predovšetkým Róbert Láska, ktorý je známy svojím skvelým výkonom a zabezpečením pre historické strelné zbrane. Róbert získal významné umiestnenie v rôznych disciplínach vrátane druhého miesta v „Perkusná puška – VETTERLI“ s výsledkom 97 bodov z maximálneho počtu 100​. Okrem toho skončil na prvom mieste v kategórii „Perkusná zadovka – SHARPS“​ a získal vysoké umiestnenie aj v „Perkusnej vojenskej puške – LAARMORA“​.

Róbert Láska sa na Majstrovstvách Slovenska v streľbe z historických zbraní v Sučanoch opäť ukázal ako strelecká elita. S jeho presnosťou a zručnosťou v disciplínach, keď dosiahol pozoruhodné výsledky, je jasným príkladom toho, ako spojenie vášne, odhodlania a dlhoročného tréningu vedie k excelentnosti. Vďaka svojim výsledkom a prístupu k športu, Róbert Láska zostáva inšpirujúcou postavou vo svete strelectva historických zbraní ako napätím očakávame jeho ďalšie strelecké trium.