Majstrovstvá Slovenska vo vzduchových zbraniach 2024: Súboj najlepších strelcov v Martine

Majstrovstvá Slovenska vo vzduchových zbraniach, ktoré sa uskutočnili od 15. do 17. marca 2024 v Športovej hale Tenis klub Martin, predstavovali vrchol vzduchovej sezóny. Táto vysoko očakávaná súťaž bola exkluzívnou príležitosťou pre nominovaných strelcov zo slovenských streleckých klubov, aby si zmerali sily v precíznej disciplíne streľby.

Dominancia Karola Ihringa a Roberta Lásku

V rámci nominovaných športovcov sa najviac vynímali Karol Ihring a Robert Láska, ktorí predviedli skutočne majstrovské výkony. Karol Ihring získal zlato v disciplíne vzduchová pištoľ 40 výstrelov v kategórii seniorov S2, čo potvrdilo jeho reputáciu ako jedného z top strelcov na Slovensku. Jeho presné a pokojné výstrely ukázali roky skúseností a intenzívneho tréningu.

Robert Láska si vybojoval cenné druhé miesto v disciplíne vzduchová puška 40 výstrelov v kategórii seniorov S1. Jeho výkony boli synonymom pre presnosť, čo mu umožnilo dosiahnuť skvelé umiestnenie na pódium.

MIX súťaž a výkony ostatných členov

Filip Šulek a Marianna Grúberová, ktorí reprezentovali náš klub v mixovanej disciplíne vzduchovej pištole, dosiahli šieste miesto v kvalifikácii. Tento výsledok reflektuje ich odhodlanie a dobrú tímovú prácu napriek tomu, že sa im nepodarilo prebojovať do finálovej časti. Marianna Grúberová navyše obsadila šieste miesto aj v individuálnej súťaži vzduchovej pištole 40 výstrelov pre seniorky.

Filip Šulek sa tiež ukázal v individuálnej disciplíne vzduchovej pištole 60 výstrelov, kde sa mu podarilo dosiahnuť druhé miesto v kvalifikácii a konečné ôsme miesto vo finále. Toto umiestnenie reflektovalo vysokú konkurenciu a výzvy, ktorým čelil počas finálových bojov.

Marian Grúber, súťažiaci v kategórii seniorov S3 vo vzduchovej pištoli 40 výstrelov, si vybojoval šieste miesto, čím potvrdil svoje schopnosti a prínos pre MŠK Žiar nad Hronom.

Majstrovstvá Slovenska vo vzduchových zbraniach 2024 poskytli nominovaným strelcom skvelú platformu pre prezentáciu ich zručností a odolnosti pod tlakom. Klub MŠK Žiar nad Hronom je obzvlášť hrdý na svojich zástupcov, vrátane Karola Ihringa a Roberta Lásku, ktorí svojimi vynikajúcimi výkonmi zdôraznili silnú prípravu a športovú excelentnosť, ktorú klub kontinuálne podporuje. Výkony našich strelcov sú zárukou, že klub má silný základ pre budúce súťaže a naďalej bude hráčom na poli športovej streľby na Slovensku.

Výsledková listina: